Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Jypaosta valmistuu osaavia kokkeja.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoaa sinulle valmiudet ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun työtehtäviin. Kokin työtehtäviä ovat esimerkiksi...
- ruoanvalmistus
- ruokalistojen suunnittelu
- tavaratilausten vastaanotto ja varastointi
- ammattikeittiön puhtaanapito
- asiakaspalvelu esimerkiksi linjastossa tai kassalla
Kokkina tulet työskentelemään keittiössä. Se saattaa olla suuren lounasravintolan keittiö tai pieni À la carte -keittiö. Kokit voivat työllistyä esimerkiksi seuraaviin työpaikkoihin...
- Á la carte-ravintolat
- henkilöstö- ja opiskelijaravintolat
- hotellin keittiö
- kahvilat ja pikaruokapaikat
- sairaalan keittiö
Jypaossa on erilaisia oppimisympäristöjä, joissa opiskelija pääsee harjoittelemaan monipuolisesti käytännön työtehtäviä sekä oppii käyttämään ammattikeittiön koneita ja laitteita. Opiskeluun kuuluu myös työelämässä oppimista, sillä ammattiin oppii parhaiten tekemällä alan työtehtäviä aidoissa työympäristöissä. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki osaakin sitten
- toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti
- valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden hygieniavaatimukset ja erityisruokavaliot
- laittaa ruoan esille toimintaympäristönsä liikeidean tai toiminta-ajatuksen mukaisesti
Videon sisältö tekstinä
Koulutus oli laadukasta ja opin alan tarpeeksi hyvin.
Mielestäni tutkinnot ja niiden sisällöt ovat hyvin suunniteltuja ja hyödyllisiä työelämässä. Henkilökunta on ammattitaitoista, sitoutunutta ja ystävällistä."
Mun mielestä tämä koulu on tosi mukava!
Mukava paikka opiskella.
Hyvä ilmapiiri, hyvät ruoat ja osaavat opettajat.
Pidän koulusta ja opettajat ovat hyviä.
Kuvia opinnoista
Opintojen sisältö
Perustutkintojen sisällöt on jaettu pakollisiin, valinnaisiin ja yhteisiin tutkinnon osiin. Sisällöt vaihtelevat osaamisalan mukaan. Yhteensä tutkinto sisältää 180 osaamispistettä (osp).
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon sisältöihin, ammattitaitovaatimuksiin ja arviointikriteereihin voit tutustua tarkemmin ePerusteista.
Pakolliset tutkinnon osat
Valinnaiset tutkinnon osat
Yhteiset tutkinnon osat
Työelämässä oppiminen
Hakeminen
Kuka voi hakea opiskelemaan?
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto on ammatillinen tutkinto, mikä tarkoittaa sitä, että hakijalla tulee olla peruskoulu tai vastaava koulutus hankittuna.
Opetus toteutetaan suomen kielellä. Hakijalla tulee olla riittävä suomen kielen taito opintoihin.
Opiskelijavalinnassa otamme huomioon hakijan edellytykset suorittaa tutkinto, kielitaidon ja motivaation.
Milloin voi hakea opiskelemaan?
Ravintola- ja catering-alan perustutkintoon voi hakea yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta.
Jatkuva haku - kaikille
Jypaoon on myös jatkuva haku. Voit hakea koulutukseen täyttämällä hakulomakkeen, kun haku on auki. Kun olet lähettänyt hakemuksen, kutsumme sinut pääsykokeeseen.
Yhteishaku - Perusopetuksen päättäville
Voit hakea meille yhteishaussa, kun peruskoulusi on päättymässä. Yhteishausta voit kysyä opinto-ohjaajaltasi tai lukea lisää Opintopolku-palvelusta.
Tule tutustumaan
Tule ihmeessä katsomaan, miltä opiskelu Jypaossa näyttää! Meille voit tulla tutustumaan isommalla porukalla tai vaikka ihan yksin. Pistä vain viestiä, niin sovitaan sopiva aika.
Paula Pietiläinen
Opinto-ohjaaja
paula.pietilainen@jypao.fi
0400 641 437